Over Yawara Landen

Jiu Jitsu Club Yawara traint 2 maal per week in de Dojo in de Sportlaan te Landen. Het is mogelijk eenmaal of tweemaal per week deel te nemen aan de trainingen. Onze trainers (Sensei’s) begeleiden iedereen naar eigen niveau en ervaring. Op deze manier heeft elke deelnemer de mogelijkheid om op eigen tempo en vermogen te groeien in onze sport.

Kom gerust vrijblijvend een een kijkje nemen tijdens een van onze trainingen :

Woensdag van 19:00 tot 21:00 uur (volwassenen)

Woensdag van 19:00 tot 20:30 uur (kinderen)

Vrijdag van 18:00 tot 19:30 uur (volwassenen – grote zaal)

Vrijdag van 18:00 tot 19:30 uur (kinderen – kleine zaal)

Wat is Jiu Jitsu?

Jiu-Jitsu, is zelfverdediging zonder wapens. Het grondprincipe ligt in het buiten gevecht stellen van mogelijke aanvallers zonder grote kracht of inspanning. Het verplaatsen van het eigen evenwicht en het breken van het evenwicht van de aanvaller speelt daarbij een grote rol. De grote formule waarop Jiu-Jitsu, gebaseerd is: in soepelheid schuilt de kracht Jiu-Jitsu, schept zelfvertrouwen en ontwikkeld zowel lichaam als geest.

In Jiu-Jitsu, zijn er graden die met altijd zwaarder wordende proeven kunnen worden behaald.

De eerste gordel is wit (6ekyu), dan volgt geel (5ekyu), oranje (4ekyu), groen (3ekyu), blauw (2ekyu), vervolgens bruin (1ekyu). De eerste zwarte gordel noemt men 1e Dan. Verder zijn er de 2e tot en met de 10eDan graden.

Jiu Jitsu bestaat uit verschillende technieken zoals: bevrijdingen, drukkingen, klemmen, vuisttechnieken, wurgingen, atemi’s, worpen, houdgrepen, beentechnieken en transportgrepen.

 

Wat betekent de naam Yawara?

Yawara **-** Oorsprong van het Jiu-Jitsu
Kunst van het ongewapende gevecht.
En het ontwapenen van een gewapend tegenstander.

Meer weten? Lees verder op onze pagina over Jiu Jitsu